Op het gebied van werk – persoon – relatie

Een periode van zelfonderzoek kan uitermate zinvol zijn als je merkt dat:

  • je functioneren onder druk staat;
  • je succesvol van buiten bent, maar leeg van binnen;
  • je vastloopt in je werk, iets anders wilt en niet weet wat;
  • je steeds meer stress voelt;
  • je zoveel van jezelf moet in plaats van wilt;
  • je op routine draait en geen motivatie meer voelt voor wat je doet;
  • je in je vrije tijd niet voldoende kunt ontspannen, na het weekend nog steeds moe bent;
  • je snel geërgerd bent, of je steeds meer terugtrekt;
  • je vastloopt in je privé-leven door verlies of tegenslag.

Een coachingstraject bij KernFacility betekent: werken aan structurele veranderingen in jezelf door op zoek te gaan naar o.a. die zaken die je van je persoonlijke kracht en/of doel afhouden. Dit biedt mogelijkheden te ontdekken wat werkelijk belangrijk is in werk en leven, om hier vervolgens vorm aan te geven. Dit proces is telkens weer een boeiende en verassende ontdekkingstocht in jezelf. Het bijzondere hieraan is dat je naast je de ratio, je ook leert luisteren naar en vertrouwen op wat je lichaam en je gevoel je te vertellen hebben.

Zo worden de sessies ook een speurtocht naar oude patronen en belemmerende overtuigingen, die je van je levenskracht afhouden en die vaak als blokkades terug te vinden zijn in je lichaam.

Als er te veel verschil is ontstaan tussen je kern en ontwikkelde persoonlijkheid, kan het gaan wringen. Het voelt als vastzitten, niet alleen in je lichaam, maar ook in je geest. Het voelt als geen keuze hebben en dingen moeten doen.

Zelfonderzoek dwingt je op zoek te gaan naar gevoelens en ervaringen die onbewust een belangrijke sturende rol in je leven spelen. De overlevingspatronen die je tot dusverre hebben gediend, blijken dan ook hun nadelen te hebben. Zij houden niet alle pijnlijke ervaringen van vroeger weg, maar zijn tegelijkertijd ook rotsblokken op je route, die nieuwe mogelijkheden en vervullingen in de weg staan. In de sessies ga je op onderzoek naar wat werkelijk belangrijk is, je wezenlijke kwaliteiten, doelen en verlangens in het leven.

Individuele (personal)coaching kan je daarbij ondersteunen. Want doorgaan zonder bezinning kan allerlei gevolgen hebben, zoals verhoogde stressreacties, zich herhalende conflicten, gevoelens van twijfel, onvrede, onmacht, psychische en/of lichamelijke klachten, burn-out.

In de coaching-sessies maken wij gebruik van verschillende technieken passend bij jou en je vraag zoals: gesprekstechnieken, lichaamsgerichte technieken o.a. ademtechnieken, bio-energetica, meditatie, holisticpulsing. Verder maken we gebruik van voice dialogue, familie- en organisatie opstellingen, mindfulness, visualisaties, gestalt en psychodrama, RET, NLP, Transactionele Analyse, MBTI en karakterstructuren.

Wilt u nadere informatie, neemt u dan contact met ons op!